smiiile

Godmorgon på er !

Tillslut kom jag i säng och somnade och har sovit riktigt gott. Känner mej utvilad och har över en timme på mej nu innan jag ska åka iväg. Jag är påklädd och ska bara fixa håret, så vad ska jag göra nu? Skönt att ha lite tid på morgonen utan att stressa sönder sej. Idag blir det bara 4 timmars praktik och sen ska jag åka hem, mata kisse, göra mej i ordning och sen träffa Herr S och några vänner till honom. Tror vi skulle grilla utomhus någonstans eller så skulle vi käka hemma hos en vän till honom. För mej kvittar det vad vi gör, båda delarna låter mysigt och jag blir glad bara vi kan ses..

Ha en fin dag allihopa !

Vad kommer det bli av framtiden, bra fråga - fler frågor ?! haha

Sötnos ringde upp mej på vägen hem till sin kompis ifrån krogen. Även fast det bara var några timmar sen vi sågs har jag saknat honom lite ikväll och det var skönt att få höra hans trygga röst genom telefonen.. Magen säger att det här är bra, att jag ska våga. Men jag är ändå skitskraj och känner mej osäker.. Men som ja sagt tidigare, nu ses vi och har det bra tillsammans så får vi se med tiden vad som händer. Jag orkar inte stressa fram någonting eller sätta något ord på vad det vi är eller har, utan det får bli som det blir. Jag trivs väldigt bra i sällskapet och njuter av dom här dagarna just nu. Det är alldeles för tidigt för att säga någonting mera nu. Det finns en hel del andra saker och människor som rör om det hela i grytan, det känns både jobbigt och skrattretande men så länge vi pratar om det med varandra så fixar det mesta sej. Ligger i sängen och självklart fladdrar mina tankar iväg som vanligt, om jag saknar honom redan nu fast vi sågs föra några timmar sen, hur fan kommer det då inte bli när han lämnar Stockholm och åker hem på Onsdag?! Jag försöker inte tänka på det så mycket just nu för det är ändå låångt tid kvar tills onsdag, men tanken slår mej ändå.


Imorgon far mormor iväg till landet med min kära mor så jag får lägenheten för mej själv några dagar. Det ska bli helt gudomligt skönt och jag ska bara njuta och ta vara på tiden utav att ha lägenheten själv. yees.. 

Egentligen borde jag nog ligga och sova för länge sen, men jag känner mej inte alls sovtrött och håller på med tusen andra saker istället så det blir lätt att tiden bara springer iväg.

hahaha jag är så pinsam ! :)

Praktiserade som vanligt idag mellan 9-17 och det var ingen höjdare. 30 nya plagg kom till butiken och skulle komma ut idag så det var bara le och se glad ut och fixa det. Långtråkigt, segt och jobbigt är vad det var! Jag har verkligen tappat suget totalt för att gå dit och vara där. Praktikens höjdpunkt var i alla fall att Linda Rosing kom till butiken och jag blev helt till mej, sprang runt nervös som om att ja vore tre år igen och tittade på henne. Minns det som väl än idag när jag var 14 år och fick servera både henne och Fadde på krogen. Så mallig har jag nog aldrig varit någonsin. Jag har någon slags hatkärlek  till henne och så har det varit sen hon var med i big brother, haha pinsam jag är, jag borde skämmas.. Fina Herr S mötte upp mej när jag slutat så följde jag med honom till bolaget och sen åkte vi till gamla stan och satte oss på torget.. Hann pussa lite på honom och mysa tillsammans över en latté innan jag var tvungen att stressa vidare för att möta upp Adam.

Vi var på en show/teater på stadsteatern och det var hur grymt som helst. Första akten var lite jobbig för jag blev helt hysteriskt kissnödig men efter en paus så fastnade jag totalt och blev helt tagen av alltihopa. Gryma skådespelare och helt fantastiska röster. Det var var blandat teater med sång och musikal. Jaa, jag är fortfarande tagen utav dom. Dom tre muskotörerna såg vi !

Käkat lite, tittat på andra avenyn och strax är det dags för sängen, ligger bara och väntar på att telefonen ska ringa........

Helt underbar dag !

Förlåt för jättedåligt uppdatering, men jag har varit upptagen och faktiskt inte haft en sekund över för att sitta vid datorn. Nu har jag precis kommit hem, ätit och krypit ner i sängen efter en låång men underbar dag.

Dagens första göromål var möte ute i fisksätra hos Marianne angånde praktikplats. Det blev ett förvånansvärt bra möte och vi pratade fram och tillbaka om hur jag ska göra med praktik, jobb, skola och allting eftersom Indiska inte har några möjligheter att sattsa på mej, så kom vi båda fram till att det inte är någon idé att stanna där eftersom det inte finns någon framtid där i dagsläget, det ser liksom inte ens ljust ut för framtiden att man ska kunna få en timanställning där eftersom dom spar in varenda femtio öring dom kan. Hursomhelst, Marianne hade en del trådar att dra och redan nu på tisdag ska jag på en interjuv faktiskt. Det är först en månads praktik för att se hur dom trivs med mej, vad jag kan osv. Fungerar allting bra som det givetvis kommer att göra eftersom jag kommer att sattsa till hundra har jag jobb där över sommaren och sen får man se vad som händer, lite extra hit och dit möjligtvis.

När mötet var slut åkte jag hem i turbofart, tog världens snabbaste dusch och gjorde mej i ordning. Mamma var här, och det är tredje dagen i rad hon är det men allt är som vanligt och vi tilltalar inte ens varandra så ingneting är förändrat där, så det är väl som det är i guess. När jag stressat färdigt och fått alla måsten här hemma gjorda sprang jag iväg till bussen och åkte in till stan för att träffa herr S, jag var halvt panikslagen och ringde upp Cissi och berättade vilken panik jag hade över att vi skulle ses och faktiskt denna gång ensama utan andra människor med, men det gick bra. Vi har haft en jättefin dag tillsammans där vi bland annat käkade lunch på chockladkoppen, varit ute på djurgården och promenerat, varit i stan och shoppat (han har shoppat), satt på torget och drack vin och där jag sen blev bjuden på middag. Det har varit en jättebra dag och att vi fick så mycket tid tillsammans var skönt. Nu får tiden utvisa vad som händer och jag tänker inte ta ut någonting i förskott utan vi umgås när vi kan, har roligt tillsammans och så får framtida utesluta vad som sker. Självklart är avståndet jobbigt eftersom jag bor här i Stockholm och han i Halmstad, men jag orkar faktiskt inte riktigt bry mej om det just nu. Det har varit tillräckligt med trassel hit och dit gällande oss nu så jag ska bara njuta av det här så länge de varar, jag tänker ge det en ärlig chans och sen får vi se.



Imorgon är det praktik som gäller igen så jag ska alldeles strax slutna mina ögon och somna in efter att jag kollat när jag måste ta bussen dit imorgon bitti. Jag börjar inte för ens klockan nio så jag behövder i alla fall inte gå upp jättejätte tidigt även om allting känns tidigt innan klockan tio. Efter praktiken imorgon ska jag träffa upp min kära vän Adam och lite vänner till honom för att vi gemensamt ska gå på en musikal på kvällen, det ska bli hur trevligt som helst så vi hörs inte för ens imorgon då jag kommit hem.

Det känns faktiskt lite tråkigt att ha mist en vän i mitt liv för ett ondödigt bråk, jag står för att jag tyckte att munnen glappade lite mycket och jag tycker att man kunde vara lite mera diskretare, men för det betyder det inte att jag vill bryta kontakten och att vi inte ska kunna prata något mera. Vi är inte tre år längre utan vi är faktiskt vuxna människor som ska kunna prata med varandra, ha diskutioner och tycka olika saker utan att man går skilda vägar. Att bråka, gräla och diskutera är väl bara ett tecken på att man är riktigt vänner och fixar till det efter en dag eller två för ingenting är en dans på rosor. Jag tycker i alla fall att det är jättetråkigt och framför allt synd eftersom vi precis hittat tillbaka till varandra efter ett långt uppehåll. Jaja, jag kan inte göra så mycket mera just nu...

Nu blir det sängen som gäller, jag orkar knappt hålla upp ögonen så jag måste verkligen somna.. Det lär ju inte ta mera är några sekunder.

Kameran följer med imorgon så jag ska försöka fotografera lite under dagen så hörs vi senare imorgon kvääll, ha det fint allesammans!

Snabbvisit i bloggen.

halluu på er !

Dagen har varit bra, först ut var det praktik och dagen gick okej. Var lite långtråkigt och segt men slutade vid fem och åkte till Cissi på direkten efter. Käkade lite middag och sen har vi suttit ute på balkongen och pratat, pratat och pratat.. Det behövdes! Nu har vi inte setts på ett tag så det finns mycket att skvallra och prata om.. Reda ut en del frågetecken och bli peppad till visa saker.. Sover kvar här i natt.

Nu ska vi sätta oss på balkongen igen så ja skriver mera imorogn, vi hörs då !


Partaaj..

Det blev en lugn dag igår, både mitt psyke och kropp behövde vila. Det känns lite tråkigt och jag vill nog inte riktigt inse att jag behöver det egentligen, men jag ska ta vara på mina råd jag fått och göra som jag blivit tillsagd. Jag måste ju ändå testa?! Även om jag inte tycker att att jag lever ett hektiskt & stressigt liv så har det varit mycket omkring mej sista tiden. All stress kring boende, jobb, pengar, skola, praktikplats m.m. Jag vill inte inse att det är tuffare än vad jag tror, men nu har jag fått svart på vitt att jag behöver ett brake och ta det lugnt hur tråkigt det än är. Jag tittade klart på första säsongen av ANNA PHIL, satt på balkongen i solen och var nere och köpte pizza i centrum till mej och mormor.

Sen var det dags att göra sej i ordning och åka iväg på lite för fest hemma hos Adam och lite vänner till honom. Satt där och drack vin, pratade och hade det jättetrevligt. Sen drog vi till  Paradise och där var det full fart. Stämningen var toppen, grym musik, mycket folk och vi dansade för fullt. Det var DragCirukus och Magnus skulle upp på scen för att uppträda som DivaCarola, jag trodde jag skulle skratta sönder mej när jag såg honom, eller ja henne där uppe. Det var verkligen helt galet. Alcazar var där och spelade live, folk blev som galna och jag skrek med i låtarna så jag knappt kunde prata sen.. Efter lite fler drinkar, ännu mer dans på scenen/högtalarna så svetten rann stängde dom och det var dags att dra, tyvärr.. Jag och Adam raggade upp lite folk för att dra vidare till After men dom hade tydligen stängt så det blev donken istället. Där träffade vi på några som jag dansat med under kvällen så vi drog med dom på efterfest.... Jag hade verkligen en underbar kväll, det var länge sen jag hade så kul och kunde slappna av så mycket när jag var ute. Innan jag skulle dra till Adam satt jag och pratade med mormor om att jag inte hade någon vidare lust att dra ut eftersom jag fortfarande var sjuk och inte kände mej helt okej. Men hon sa att det är oftast då man får det som roligast och det hade hon ju helt rätt i.


På väg in mot stan på pendeln...

Kände mej som om att jag var 14 idag och bodde på kollektivtrafiken.. Åkt fram & tillbaka, fram & tillbaka under hela dagen känns det som. Vaknade upp och begav oss ganska snabbt där ifrån mot stan. Vi båda var hungriga så vi åkte till rådmansgatan och satte oss på Café 60 och käkade brunch. Åkte till jakobsberg för tanken var att vi skulle hem till Adam och slappa men sprang förbi centrum där och hälsade på bästaste Sandra på jobbet, var inne på MQ och fick med mej en tröja hem och så skulle vi till coop och köpa med oss godis till kvällen. Då ringer Sandra och frågar om vi ville följa med henne hem istället så det gör vi. Käkade middag, tittade på tv och umgicks. Det var skönt att träffa Sandra, jag behövde verkligen det. Sen var det dags att åka igen, fast då skulle vi hem till oss själva och det var riktigt skönt att komma hem. Även denna dag har varit riktigt bra även om det varit full fart och det inte blev mycket till vila. Jaja...

Ikväll är sängen och mina mjukisar min bästa vän.. Jag mår fortfarande inte bra utan har feber, hostar som en tok och är helt trött. Tog en lång dusch när jag kom hem och käkade lite innan jag intog sängläge med datorn på magen..

Té och film...

tjolahopp..

Var in en snabbis på apoteket när jag var ner till centrum. Fick med mej rengöringskräm för ansiktet och en babyolja för att smörja in med efter rakningen så man slipper röda små utslag, hoppas bara inte huden blir fet men jag fick tipset av en vän så jag tänkte kolla om det funkar. Min laddare till rakapparaten är fortfarande borta sen i januari så jag börjar tvivla på om den kommer komma tillbaka här hemma. Var inne på onoff´s hemsida och tittade om dom bara hade en laddare att köpa men hittade ingen där så jag får besöka en butik och höra efter. Måste även hitta en billigare hårtrimmer för att fixa till mina ben för sommaren, även om det tog sin tid förra gången blev resultet grymt bra och jag trivdes med att gå i shorts eller uppvikta jeans.

Första säsongen av ANNA PHIL fick följa med hem ifrån videobutiken. Ligger på avsnitt fem nu så ni kan ju själv tänka er vad jag gjort dom senaste timmarna. Men jag klagar inte, det är faktiskt riktigt skönt och stundvis kan jag njuta med stunden att vara själv. Lite ensamt kanske men tur att mobilen finns här och msn. Känner mej lite små duktig oxå, jag har fått iväg min CV till två intressanta jobb nu under kvällen så jag hoppas på att åtminstonde få komma på en interjuv. Det skulle kännas så grymt bra. Visst, ett av jobben är ett café men jag tar hellre det än ett krog jobb men allt är bättre än praktiken jag har nu. Jag hatar att behöva vara beronde utav socialen utan jag vill jobba i hop mina egna pengar.

Nu blir det avsnitt sex som gäller, har bunkrat upp med min té kopp här brevid och halstabletter. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon för jag ser framemot att träffa Adam och lite vänner till honom. Jag kommer skratta ihjäl mej när Magnus ska uppträda som DivaCarola oxå, det kommer bli så sjukt roligt. hahaha

Rastlös..

Gud vad jag är uttråkad... Jag hatar att bara ligga hemma och inte göra någonting. Har hjälpt mormor lite under dagen med diverse saker men annars har det inte blivit något speciellt gjort. Tittat lite på tv en sväng och sen satt jag på balkongen i solen. Det kliar i bena på mej efter att få springa ut! Umgås med vänner men icke då. Det blir nog bäst om jag stannar hemma idag så jag orkar med utgång imorgon kväll. Adam var snäll och sprang förbi bolaget åt mej så nu är det fixat med dricka och vi ses hemma hos honom vid halv åtta tiden, great. Ska pallra mej in i duschen och ta en lång än, sen promenera ner till centrum och hyra två filmer och köpa lite godis.. Lite lyx måste jag få unna mej när jag måste ligga hemma i sängen. 

 Vad hittar ni på idag?

Det blev inte långvarigare än så.

Godmorgon på er allihopa !

Jag kunde inte slita mej längre än såhär. Jag älskar att få skriva varesej jag har 2 läsare eller 2000. Bara dom trognaste är kvar och vill se mer tänker jag fortsätta och så länge jag tycker det är kul för det är därför jag gör det. Jag har precis vaknat nu och sitter vid köksbordet med en cigg. Ska sätta på lite kaffe och försöka vakna till liv. Även om allting fortfarande inte är på topp så känns allting mycket bättre förutom att jag blivit tokförkyld. Dimman jag var i har jag hittat uifrån och nu gäller det bara att kämpa på även om det finns dagar som är jobbiga. Alla har sina svackor och det är viktigt att tillåta sej själv att ha dom oxå, det hjälper inte att pressa bort det och låtsas som ingenting alls för det kommer i kapp än tids nog.. Och värre än det kanske hade gjort om man tillåtit sej själv där och då att stanna upp och känna efter.  Jag ska börja prata med någon utomstående nu, få lätta på trycket lite och bearbeta en del saker för att framtiden ska bli så bäst som möjligt. Har betalat alla räkningar nu och gjort alla måsten för idag. Ska få tag på en ny praktikplats oxå, men det tar jag tag i på måndag.

Dagen kommer bli så lugn som möjligt så att jag blir av den här förkylningen snarast. Ni hittar mej väl förmodligen i sängen framför en film och en kopp té med kisse brevid mej. Kanske blir en sväng in till stan senare ikväll om jag mår bättre. Borde kanske försöka orka städa upp lite här och tvätta. Rensa bland alla käder och hänga in dom i garderoben istället för att ha dom liggandes över allt.

En sekund för mej själv !

Jag sitter och väntar på att Cissi ska höra av sej så jag förhoppningsvis åker dit och spenderar kvällen. Det kan behövas kan jag säga. Dagen har varit som den har, var på praktiken 1,5 timme sen åkte jag hem och la mej i sängen. Legat och tittat på film på datorn och bara grubblat.


BLOGG PAUS !

Nu blir det några dagas vila ifrån mitt skrivande. Jag är ledsen men jag behöver lite privat tid för mej själv med mina nära och kära.

Vi hörs snart igen! Jag lovar att det inte blir långvarigt.

För precis ett år sen var allt....

Perfekt... Eller den bästa tiden i mitt liv ska jag nog säga!  För vad är perfekt ? Visst har jag tyckt många tider i mitt liv har varit bra under mina 19 år, men den tiden var nog den bästa om man tänker efter. Jag levde ett sunt bra liv utan massa strul. Jag hade allting jag kunde önska mej. Ett jobb jag älskade, en bra ekonomisk trygghet, nära till en egen lägenhet, pojkvän och en okej relation till mamma, jaa listan kan göras lång. Men allting förlorades på mindre än en bråkdels sekund. Det är inte så att jag saknar min dåvarande pojkvän för det gör jag inte, allt har sin tid och vi hade ingen framtid tillsammans även om jag ville tro det för där och då var vi lyckliga, eller jag var lycklig i alla fall.
 
Idag rann allting över och jag började stor gråta när jag kom till AC. Eller det gjorde det väl redan på praktiken men där måste jag bita i hop och inte visa någonting utåt. Man har mycket tid för sej själv när man står och galgar och larmar tre vagnar med kläder, det hinns med att grubbla, tänka och fundera mycket under den tiden. Jag vet att jag inte ska sakna tiden på Scorett för det gör inte saken bättre, men jag kan inte hjälpa att jag gör det för jag älskade verkligen jobbet - Alla kollegor, butikerna, kunderna jaa hela jobbet! Jag kämpar på för att försöka komma dit igen, men det är inte helt enkelt när arbetsmarknaden ser ut som den gör. Så vad ska man göra? Jag har hållt det här så länge inom mej för så fort man säger att man saknar allt det där säger alla att det var Scoretts förlust att jag slutade, men vad spelar det för roll? Det var min förlust oxå och jag längtar verkligen tillbaka till allt det där. Visst, jag jobbade alldeles för mycket men jag skulle lätt göra om det för att få uppleva den tiden igen.

Jag är trött på att jobba gratis för ett företag, jag började på Indiska i hopp om att kanske få en timanställning som extra personal i deras butiker om jag visade framfötterna och dom var nöjda med mej. Och det har dom ju sagt att dom är, uppenbarligen är kunderna det oxå eftersom jag till o med får ett mail skickat till butiken min första vecka jag där dom tackar för supertrevlig service. Men all personal slåss redan om tiderna så det ser väldigt mörkt ut. Marianne som jobbar på arbetscentrum och är min handledare för att se till att allting fungerar med praktiken ringde upp mej idag. Vi ska ses i veckan och jag berättade lite vad jag kände om praktiken på Indiska. Jag ska i alla fall byta praktikplats nu för jag trivs inte riktigt där och ska jag jobba gratis kan jag väl få göra det jag verkligen vill och gillar ?! Kommer ni ihåg butikschefen på Carllings i sergelgången som jag skrev om för några månader sen? Han hade ju redan en praktikant och det var därför han inte kunde ta emot mej, men jag ska gå förbi där imorgon på lunchen för minns jag inte helt fel skulle han bara ha den praktikanten till slutet av april så det skulle ju vara perfekt. Tänkte kolla upp lite sko butiker oxå som kan vara intressanta,

Oj, allt blev en gnutta privat nu.. Jag tampas alltid med att hitta balansen av vad man kan skriva och inte skriva för jag vill ändå ha mitt privatliv trots att vem som helst kan gå in och läsa för det finns saker jag bara tar med mina nära och kära vänner.  Hursomhelst, nu får ni  komma mej lite närmare än vanligt och ta del av vad som spökar omkring i mitt huvud.

Som min vän Stefan alltid säger; "Upp med hakan Sötnos!".. Jag lovar gubben, ja ska !

Vilken dag till mardröm..

Jag har gått runt i min egna lilla bubbla, vad jag har gjort kan inte säga. Jag minns inte. Allt är en dimma av den här dagen.. Eller vänta, jag var på dam. Sen massa kassa, snodde åt mej några timmar här och där. Min ork har inte alls varit med, men ändå har allt funkat ok. Jag vet inte hur jag har burit mej åt för vissa stunder ville jag bara lägga mej pladask på golvet och sova.. Gå i ide och inte vakna upp på månader. AC kom förbi första timmen, vi stod och pratade en liten stund innan hon sprang iväg igen. Vi bestämde oss för att ses imorgon. Efter en evighet och klockan slog om till sju skyndade jag mej snabbt ner till personalrummet, klädde på mej och åkte raka vägen hem. Slängde i mej lite mat och totaldeckade i sängen.

Precis vaknat.. Var uppe och tog en cigg men är tillbaka i sängen igen. Ligger och pratar med bästaste Sandra om kvällen, allt o inget. Det är fler msn konversation som kommer upp, jag orkar inte. Telefonen har jag inte ens ägnat en tanke åt för ens nu. Vart är den? Jag igonerar det. Hela huvudet snurrar utav trötthet och ångesten försöker klämma sej fram. För vad?! Jag vet inte.. Jag vill inte ta reda på det heller. Jag väljer att stänga av istället och leva i min bubbla kvällen ut. Egentligen är allting bra förutom trötthetten så jag förstår inte vad det är som spökar omkring. Jag är nog bara trött..

Tanken på att kliva upp härifrån för att packa väskan till imorgon eftersom jag ska sova hos AC får nackhåret att resa sej, jag går helldre upp tidigare imorgon för att fixa det. Börjar redan 8 men då blir det en tidig hemgång ändå, ska bli mys att träffa AC. Jag ska slita av mej alla kläder och slänga ner dom på golvet nedanför mej, krypa ner under täcket och sova. Det tar nog inte mera än 3 sekunder innan jag ligger där och sover som en liten unge. God natt !


Bild ifrån inatt, Orminge centrum vid fyra tiden. Haha! Helt bäst..
Jag älskar dej så mycket hjärtat.

Inge mer solarium för mej, eller ?

Haha det här är så sjukt !! Jag kom precis hem nu.. Ja nu! Och ja jag ska praktisera idag! När vi skulle hem i natt upptäckte vi att tunnelbanan i Slussen har stängt och att det inte gick någon förens vid fem tiden så Sandra kom inte hem. Nattbussen ut till  Orminge gick så vi hoppade på den, satt en stund i centrum och funderade ut hur vi skulle göra innan vi båda följde med herr charmig hem. Sötare människa får man nog leta lääänge efter. Fick lite kaffe i mej där i hopp om att kunna hålla mej vaken men jag toksomnade i Sandras knä och hann väl sova 2-3 timmar innan det var dags att promenera hem och möta mormor. Hon är skitsur över att jag kom hem så sent, men vadå... Skulle ja bara lämnat Sandra? Inte en chans..

Hursomhelst, så möttes vi upp vid Hötorget och promenerade ner till kungstägården och satte oss på t.g.i friday´s uteservering. Men dom stängde redan klockan 00 så vi gick till Collage men där var det 20 igår och sen dresscode. Sandra och jag var väl uppkläda men herr charmör hade sneakers på sej så då fick vi inte komma in. Lite halvtöntigt men jag ville hålla mej sams med vakten där så vi gick därifrån och virrade runt en stund på stan. Var grymt folktomt & dött ute plus att varenda ställe stängde ju vid 00 eller 01. Vi tog oss till gamla stan och satte oss på after. Trodde en sekund att det skulle bli problem med att komma in där oxå för krögaren tittade igenom id:kortet x antal gånger och började fråga mej hur jag mådde ikväll, prima svarade jag självklart och sen kom skönaste kommentaren, så du har solat och är röd i ansiktet därför och inte alkoholen. HAHAHAH ! Jajjemänn, både solarium och utomhus. Vi satt där till dom stängde och det blev en lyckad kväll. Jag har allvarligt talat inte skrattat så mycket som jag gjorde igår på vääääldigt länge, det är nästan så jag har ont i mina käkar och magen idag.

Jag är så trött så jag knappt vet vad jag själv heter idag! Jag vill inte ens veta hur jag är vid lunchtid och ännu mindre vid stängning ikväll. Det är helt sjukt, jag sluddrar typ för att jag är så trött när jag pratar. Det här är inte okej. Ska byta kläder, borsta tänderna och stoppa lite käk i magen. Gårdagens frilla får funka idag med så blir det en sak mindre att göra. Jag kommer så dö idag.. fyfan.. Ikväll blir det sängen som kommer vara min bästa vän, det är en sak som är sant.

Vi hörs när jag kommit hem ikväll om jag inte toksomnar det första jag gör !
tjingeling..

Snart bär det av..

Tiden börjar dra ihop sej för att packa och sen åka hem till Stockholm och mitt riktigt liv. Om två timmar sitter jag på tåget och lämnar Enköping bakom min rygg. Jag är utvilad och har laddat om batterina på nytt så nu är jag redo för att möta stressen och mitt riktiga liv där hemma. Ikväll blir det utgång med Sandra och hennes herr charmör om jag lyckas fixa pengar. Annars får jag skrapa ihop mina sista slantar och kanske träffa Adam på en fika istället.. Har inga större planer för veckan som kommer. Praktik måndag till fredag, rättegång på torsdag, träffa lite vänner och sen ska jag försöka söka lite jobb. Hoppas att det blir fint väder så jag kan passa på att bättre på solbränna och njuta i solen mina lediga stunder.  

Ute liv i Enköping..

Det var väl inte riktigt det draget som jag är van med igår kväll. Enköping är inget att hurra för när det kommer till fest, eller jag ändrar mej och ska säga utgång på krogen istället men jag hade det roligt och mysigt ändå. Det var trevligt att bara sitta och prata, lyssna på musik och hinna umgås utan massa måsten. Det blev en hel del skratt och gamla minnen som kom på tal. Men jag förstår varför jag lämnade Enköping som 16 åring och sen bara kom tillbaka under en månad 2008. Såg en del bekanta ansikten på O´learys bland annat Nathalie så pratade lite med henne över en cigg och sen blev det häng vid bordet med Sofie & Ida. Klockan sprang iväg snabbt och dom stängde redan vid 01 så då gick vi runt på byn ett tag och jag käkade en hamburgare innan det var dags att ta cyckla hem till sängen.

Jag och rödvin går inte ihop. Det spelar ingen roll om jag dricker en flaska eller ett glas, det blir ändå samma visa varje gång. Huvudvärk till hundra. Jag brukar jämföra ett glas rödvin med en flaska vodka. Det brukar få samma efekter dagen efter. Men jag undrar vad det är just i rödvin som får mej att må så dåligt? Någon druva kanske. Ändå drack jag inte alls mycket igår, blev lite små lullig och humöret var på topp. Linn kom in vid halv nio i morse och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mej till, vi låg i sängen och läste bok - Eller rättare sagt hon läste för mej och jag mummlade fram några enstaka frågor för att hon skulle fortsätta läsa och inte dra upp mej ifrån sängen. Thank god för att det funkade.  

Nu mår jag mycket bättre, pecis käkat lunch och ska alldeles strax ta ett bad. Sen tänkte jag slänga ihop lite eftermiddagsfika, en sockerkaka eller kladdkaka? Hmm. Jag är sugen på nått kladdigt så det får nog bli det sistnämnda. Hoppas att solen håller i sej till eftermiddagen så vi kan sätta oss i solen och fika. 

Mina batterier strejade i vanlig ordning till kameran så det blev Sofie som stod för fotografierna igår. Börjat seriöst fundera på om jag ska köpa en ny kamera, med uppladningsbara batterier, hur smart är inte det? Då slipper man krånglet med att springa till affären och köpa nya hela tiden. 

   

Barnen är bland det finaste i mitt liv !


Vilken mysig dag vi har haft idag. Solen har tittat fram långa stunder men gud vad det har blåst och varit småkyligt. Vi tog bilen ner till stan och där var det full fart. På hela gågatan hade dom radat upp med stånd där dom stod och sålde olika saker. Linn fick köpa en hellokitty plånbok och blev alldeles jätteglad. Eftersom jag hade fått presentkortet gick jag och Fredrik runt i lite olika butiker. Först var vi inne på Fridolf där jag hittade en del skitcoola t-shirtar inför sommaren men tyvärr så var small alldeles för stort på mej så jag fick snällt hänga tillbaka dom och istället gick vi till JC. Där hittade jag en hel del men bestämde mej för en vårjacka eftersom jag faktiskt letat efter en ett tag nu. T-shirtarna och en väst blir det nog att jag köper i slutet av månaden för dom var bara ett måste att ha, fniss! Det gäller att ligga i om man ska vara på topp.

Vi mötte upp dom andra på tivolit och då var det dags för snorpan att åka karusell, först ut var bergochdalbanan med pappa. Sofie tittade förbi så vi hann säga hej en snabbis innan jag sprang iväg till dom andra igen. Blev lite mera karusellåkande och sen blev det fika hos Farfar och Görel, trevligt värre.

Somnade en sväng när vi kom hem på sängen och gud vad skönt det var. Ätit middag, gjort alla vardagssysslor och varit med barnen. Nu ligger dom och sover och jag sitter i köket medans Fredrik och Maria diskar och fixar efter maten. Det är så skönt att ha dom omkring mej och höra dom även om jag sitter vid datorn och är inne i mitt. Fick hjälp med det sista till ansökan och nu skickade jag precis iväg den online, känns pirrigt men mer kan jag inte göra i dags läget. Ska bara bifoga lite meritförtekningar via posten till båda skolorna.

Ikväll blir det ännu mera Sofie. Vi skulle ses vid 23 och dricka lite vin och sen gå till O´learys med lite vänner till henne. Ska bli riktigt trevligt, hoppas bara på att jag inte träffar några gamla klasskompisar när jag är ute och ränner i stan. Är inte så speciellt sugen på det faktiskt.  Dock har jag inte den blekaste om vad jag ska ha på mej för jag pakade inte med mej några gå ut kläder. Nya jackan får följa med på vet jag, men annars ?! Kanske borde köra på koftan och t-shirten som jag hade igår?! äsch.. Jag vet inte! Nu ska jag springa ut och ta en cigg och sen vara lite social med dom andra innan jag måste göra mej i ordning och dra.

Det syns inte så bra på bilden men jackan är grå med tunna blåa rutor, skitsnyggt !

=)

goddag !

Hur mår ni allihopa idag? Har ni haft en bra start på dagen, eller ligger ni fortfarande och sover kanske?
Jag mår bara fint och är verkligen utvilad för första gången på väldigt länge trots att jag var uppe med tuppen i morse. Nu har vi alla gjort oss i ordning och det tar sin tid, men nu blir det stan för lite shopping och sen tivoli som gäller. Hoppas även på att jag träffar på Sofie. 

 


 

Enköping.

Åh, det är så underbart att vara här, få krama om min lilla tjej igen. Gud vad jag älskar henne ! Och Linus, så han växer. Han blir ju bara större och större för varje gång jag ser honom, men den här gången har han sprungit  iväg alldeles för fort så jag knappt hinner med..

Vi har bara umgåts och tagit det lugnt nu i eftermiddag och kväll. Käkade när jag kom hit, Linn fick en försenad födelsedagspresent  av mej & det fick även jag ifrån dom och sen skulle barnen lägga sej. Maria nattade barnen medans jag och Fredrik satt och pratade om dittan och dattan. Sen blev det fika och tv tittande fast jag somnade x antal gånger i soffan, jag är alldeles jätte trött.. Jag förstår inte.


Jag blev hur glad som helst över födelsedags presenten och det uppskattades verkligen. Lite nya vår t-shirtar kommer inte sitta fel. Så imorgon blir det stan och shopping som gäller för min del. Vet inte om vi skulle gå på tivoli oxå för det skulle tydligen komma till stan. Annars blir det mysigt svensson liv hemma i trädgården med massa bus. Hoppas på att solen tittar fram så jag kan lägga mej någon timme med boken på en filt på gräsmattan. Ska lura med mej Linn bort till studsmattan så vi kan hoppa lite, jag har sån tur att jag har henne så jag kan använda henne som täckmantel till sånt, fniss ! 

Ligger nerbäddad i sängen för sekund och ska alldeles strax sova, ska bara springa ut på tomten och ta en natt cigg innan det är dags. Antar att jag kommer ha någon tassande på tå här imorgon bitti vid åtta tiden som vill att jag ska vakna. Det är så skönt att få ha en stor riktig säng att sova i, en dörr att stänga om sej med och lite privat liv. Den här helgen ska jag bara ladda upp batterina, äta god mat, läsa och pyssla om mej själv innan jag ska tillbaka till Stockholm och stressen.

På tåget..

Precis satt mej på tåget. Sitter och kollar ut på  allt folk som springer där utanför som tokar. Vilken hysteri! Men det är klart, det är fredageftermiddag och det är många som ska åka hem till sina flick/pojkvänner, sina sambosar och barn.. Jag vill oxå ha någon att komma hem till, eller som är påväg hem till mej efter jobbet, någon som pysslar om just mej och som jag får göra det där lilla extra för. Jag saknar kärleken i mitt liv helt klart, jag vet vad jag kan ge men jag vet inte vad jag får.. Jag blir alldeles stressad av att titta på alla människor, men jag såg säkert lika dan ut för tio minuter sen. Kom där springandes med min vätska i högsta hugg för att inte missa tåget. Jag sitter nu här i mina egna lilla bubbla, trygg och gömmer mej bakom fönstret, det ska bli så skönt att lämna Stockholm över helgen. Det är än så länge ganska folk tomt på tåget och det är sköönt, men snart är det väl propp fullt as usual men jag har min plats, väskan står brevid mej och jag ska njuta av tågresan. Det är så härligt när allting bara svichar förbi fönsterutan, musiken är instoppad i öronen och jag kan drömma mej bort dom 40 minuter det tar att åka.   

Dagen har varit helt okej. Det var praktik som gällde och det var faktiskt skönt att vara på plats igen. Fick vara på bazar idag och sen även i kassan. Sara och jag har flamsat runt massa och allt har rullat på så bra..

Nu ska jag njuta av resan och sen får jag äntligen träffa barnen, vi hörs senare ikväll ! 




 

Dagens outfit



Wrangler jeans, T-shirt och kofta från H&M och tygskor stadium !

Torsdag 16 April.

Det har inte blivit många knop gjorda utöver allt fixande kring skolan och allt det där idag. Det har blivit mycket prat om just skolan dom senaste dagarna, men det är ju oxå det som tagit upp all min tid den senaste tiden. Jag fick tag på en dam som jobbade på en av skolorna och det kändes riktigt bra att prata med henne, fick svar på en del av mina frågor och resten skulle hon kolla upp åt mej. Det ska bli så skönt när allting är klart efter helgen och jag inte kan göra någonting förutom att vänta. Då kan jag släppa allting tills det är dags för nästa steg.

Ikväll var det jag som stod för middagen så jag slängde ihop lite köttfärsås med spaghetti. Aptiten var inte den bästa men lite fick jag ner. Baksmällan sitter kvar och jag har precis vaknat efter en tupplur nu på kvällen. Jag sitter och funderar på om jag ska ta tag i packningen eftersom jag sticker till Enköping efter praktiken imorgon. Men allt känns på tok för jobbigt och att lämna min varma plats i sängen känns inte alls lockande. Men jag måste väl.... Jag ska bara ligga här en liten stund till sen måste jag göra ett ryck. Dock har jag ingen aning om vad jag ska ha med mej eller vad det blir för väder till helgen. Eller vad vi ska göra.. Det var ett bra tag sen jag var där så det ska bli riktigt skönt att få ha barnen i min famn igen och krama om dom.

Åååh ! Det kan vara så tröttsamt och höra allt tjat om att man dricker på en vardag någon enstaka gång. Så länge jag tar mej upp dagen efter och tar hand om dagens planer ser jag inte något fel med det över huvud taget. Dessutom var jag ledig idag och igår var det en väldigt speciell dag och därför gick vi ut..

Sliten idag..

Godmorgon !

Jag har mått bättre i mina dagar än denna morgon men jag har en hel del att fixa även idag så att ligga kvar i sängen är inte något alternativ. Som ni förstår stannar jag hemma idag med för att kunna ordna upp allt. Jag fick till mitt personliga brev igår så att jag blev mer än nöjd och under dagen ska allting in. Men det har dykt upp lite problem som jag måste lösa; Jag får inte ta något CSN lån eftersom jag inte fyllt 20 och börjar jag plugga får jag inte leva på Soc. Det finns inackoderingsbidrag som jag kan söka fast det täcker inte upp till alla kostnader för skolan och att leva ett år där så jag ska ringa till CSN och SOC för det måste ju finnas något sätt att lösa det hela för jag vägrar falla på mållinjen nu. Måste även få tag på skatteverket och få ett personbevis hemskickat och sen tänkte jag ringa till skolorna och prata lite mera med dom. Vill bland annat höra hur man gör med upplägget med ämnerna och liknande.

Igår var det ett års dagen för Cissis olycka. Istället för att sitta hemma och deppa ihop satte vi oss först ute på hennes gård och delade på en tetra roséviiiiin och pratade igenom det senaste året. Hur fort allting gått och som jag sa; Se hur långt du kommit på ett år, tänk dej då vart du är om yttligare ett år!  Sen gick vi upp igen och gjorde oss i ordning och ringde taxi som skulle ta oss in till stan. Först satte vi oss på 54 vid Medborgarplatsen på deras uteservering och träffade två killar från Småland som vi satt och pratade med. Dom var riktigt trevliga men missnöjda med Stockholms ute liv och det kan jag hålla med om igår. Det var ändå lilllördag men inget drag över huvudtaget och på 54 har jag ändå haft skit kul tidigare och då har det varit ett jävla hålligång.  Vi sa hej då till dom och knallade vidare till Kelly´s. Egentligen var det 23 där men dom gjorde ett undantag och släppte in oss och där var det lite mera folk. Schysst musik, härliga människor och många skratt. Först träffade vi en turk i rökrummet som vi prata lite med och blev bjudna på drinkar av fast mot slutet blev han väldigt oförskämd mot mej när Cissi var på toaletten och kom med en del skamliga förslag som jag verkligen inte alls hade lust med. Men då satt det två britter vid bordet breve oss och vi var inte sena med att börja prata med dom istället. Dom var i armen och hade precis varit i Irak och nu hade dom permision och deras första vistelse i Sverige. Jävlar vilket gott ögon godis ena av dom var. Det var så jävla kul att prata engelska med dom och jag förstod det mesta om dom inte pladdrade på i turbo fart. Hade verkligen en jätte trevlig och rolig kväll även om det blev alldeles för mycket goda drinkar och shots. Drog till donken när dom stängt och sen raka vägen hem och sov..

  

1 år sen ikväll..



God natt, jag skriver mera om kvällen imorgon !

Please god, help me!

Nu har jag kommit till den svåraste delen av ansökan där jag ska skriva ett personligbrev om vem jag är och vad mina mål är. Jag skriver, raderar - jag skriver, raderar! Det går bara inte.. Hur bra det än låter i huvudet så får jag inte ner det i några ord, och får jag det så formulerar jag det inte rätt. Jag är bra på att skriva, jag skriver dagligen flera gånger om dagen. Men det här, det är nått helt annat. Jag är trött, hungrig och lätt irreterad. Att gått hemma hela dagen med mormor har inte gjort saken lättare som ska lägga näsan i blöt och ställa tusen frågor. Nu ska jag ta en paus och äta lite innan jag fortsätter och skickar in det här. Jag vill få det bra, nej inte bra. utan bäst! Det är så mycket som står på spel och minsta lilla fel kan sabba alltihopa.

På väg.......

Uppe med tuppen i morse, 10.00 så njae kanske inte. Kändes så i alla fall.. Satte mej vid datorn och gräppade tag i telefonluren och satte igång på en gång, ingen ro & ingen vila här inte. Det har gått riktigt bra och jag har fått många bra besked under dagen. Nu har jag hittat två skolor med kurser som jag vill och behöver läsa så dom ska jag söka in till. Om jag har förstått det rätt kan min hemkomun stå för en del utav kostnaden för skolan och det skulle vara helt fantastiskt bra för då minskar mitt CSN lån. Jag ska iväg på ett möte alldeles strax och få hjälp med alla frågor kring CSN och skolan, så förhoppningsvis när jag kommer hem i eftermiddag har jag sökt in. Det känns både nervöst, pirrigt och läskigt men jag tror på det här nu och det kommer bli bra. Det måste bli bra! Jag kan bara göra mitt bästa och när jag har sökt in får jag vänta tills jag blir kallad till en interljuv så får man se vad som händer, fortfarande har jag sommaren att fundera över och väga alla fördelar mot nackdelarna, men förtillfället är jag sjukt taggad och vill sätta igång på direkten.

Smile..

Det var ett av dom bättre samtal jag haft på ett bra tag, hela 44 minuter långt och mycket skratt bakom allvaret. Du får mej att le gullet! Tidigare idag var jag riktigt grinig och sur, men nu är det bortblåst som vinden och det ända som finns kvar är din charm. Nu ska jag ta med mej de leendet på läpparna och krypa ner i sängen. Kanske drömmer jag om dej? weell, time to sleep. good night!


Tack !

Jag trodde för en kort sekund att jag kunde vissa upp en ny design för er här på bloggen under kvällen. Men jag fegade ut i slutändan och bad att få allting att se ut som det gjorde ifrån första sekund! Det är alltid läskigt att testa någonting nytt och jag vet inte om jag är redo att göra en total makeover här på sidan ännu även fast jag vill byta ut bilden på headern och ändra texten till en helt annan. Dock blev det ju en liten förändring och det var ju att stilen på rubrikerna har ändrats nu så man kanske kan läsa vad det står utan att behöva ta fram förstoringsglaset. När det kommer till bloggen är jag väldigt petig och vill ha allting på ett speciellt sätt så att det verkligen är jag. Jag kan läsa igenom gamla inlägg och upptäcka ett stavfel och måste rätta till det genast ifall jag hittar det. Ett stort tack till dej http://powerpuffprinsen.blogg.se som ändå gav det ett försökt och gjorde ditt bästa trots mina påhopp om hur det skulle se ut; Gör si, gör så, nej inte så utan sådär istället. Hahah jaa det kan inte vara lätt, hur som helst - Tack !

ajajaj....

Aah !! Helt underbart att slänga av sej dom tighta jeansen och resternade av kläderna för att hoppa i mjukisbyxorna och en stor luvtröja. Finns det nått bättre när man är hemma än att bara gå runt i myskläderna? Tror fasiken inte det..

Jag är väldigt trött idag. Somnade första gången på bussen när jag var påväg till mötet men hann som tur var av i tid och sen när jag skulle hem ikväll somnar jag igen. Blev dock räddad utav att mobilen plingade till av ett sms och jag hann av i sista sekund. Efter alla långa promenader vi har tagit dom senaste dagarna måste jag pinsamt nog erkänna att jag fått träningsvärk i vaderna. Det strammar till som in i helvete och jag känner mej helt mör i hela kroppen. Konditionen är inte på topp och det visste jag sedan lång tid tillbaka men att jag var så otränad så jag inte pallar några promenader utan träningsvärk trodde jag banne mej inte. Dags att komma i form till sommaren minsann, skönt att det inte syns hur otränad man är på utsidan i alla fall. Har fått frågan flera gånger hur mycket jag tränar då jag inte haft någon tröja och nu var det ett bra tag sen jag besökte gymmet så det är ju allid bra att jag kan "lura" någon. hahaha...  

Tittade på Andra avenyn och kvällens avsnitt var otroligt bra. Det var inte långt ifrån att jag nästan satt och grinade vid flera tillfällen. Åh, nu väntar jag spänt till nästa veckan för att se fortsättning. Haha, att man kan bli så uppslukad utav en påhittad tv serie, galet egentligen! Efter tv:n blev det lite prat med Sofie i telefon medans jag gjorde i ordning världens största räkmacka och tuggade i mej, mums !  

Nu dröjer det inte lång stund innan jag ska nanna kudden, trots att jag är ledig imorgon har jag en hel del att ta i tur med och måste gå upp i tid.


Bloggtorka ?!

Dagen har varit bra i det stora hela. Först ut var det praktik som gällde och man var snabbt tillbaka till gamla rutiner igen. Som vanligt började jag med att galga och larma dessa under bara plagg, märka om rea kläderna och hänga ut skiten. Oj, ja menade plaggen.. Efter morgonmötet var det bazar som gällde - märka om påsken till rea och hämtade upp lite nya varor ifrån lagret till butiken. Strax där efter var det lunch och sen stod jag i kassan dom sista 45 minuterna.

Tanken var ju att jag skulle ha möte idag så jag åkte dit i tid men då var tanten sjuk. Jag hade för visso ett missat samtal på mobilen men eftersom jag inte har några pengar kunde jag inte ringa upp och kolla vem det var, men receptionisten envisade sej med att dom ringt och meddelat mej det. Ja, dom hade ringt men hur sjutton skulle jag veta att det var dom som ringt och att hon var sjuk ? Lite smått irreterande och jag gillar verkligen inte att bli bemött med den attityden ja blev idag, men lämnade in alla papper som jag skulle samt en lapp och fick en ledig eftermiddag istället.


Åkte hem till AC och strax därpå drog vi ut på stan för att promenera. Men idag var ingen bra dag för att gå, jag var lat och satte mej helldre på färsta bästa bänk i solen och njöt istället. Men det varade inte länge utan hon drog mej vidare och lät mej svettas, fniss. Vi gick till en skobutik på Fridhemsplan och jag var smakråd till vilken färg madam skulle välja på sina nya converse. Jag röstade för bruna och så fick det bli, yeah.. Hon ville även till en second hand butik på söder så vi begav oss dit men då lyckades jag smöra mej till att det var tunnelbanan som gällde. Hon gav väl upp efter allt mitt tjat och klagomål som var under promenaden dit. Men allt menat med kärlek hjärtat, det vet du ! ;) Var en annorlunda känsla att kliva in genom dörrarna där och se all jävla skit dom hade på ren svenska. Om jag inte minns helt fel så är det första gången jag går in i en second hand butik, eller har jag varit där med Lina någon gång måntro ? I alla fall, det är ingenting jag kommer göra igen för varenda liten centimeter på min kropp började klia och det luktade verkligen illa där inne. Jag skulle inte fixa att köpa någonting begagnat hur många gånger jag än tvättar grejorna. Kalla mej löjlig, men man vet faktiskt inte vem som använt sakerna innan. Hann och ta en glass och latté innan vi rörde på oss hem till AC igen och slängde ihop lite käk, eller snare hon. Jag satt och pillade med hennes dator och laddade ner Picasa 3.


Jag ska alldeles strax röra på mej hemåt så jag hinner hem till andra avenyn. Tittat mailen flera gånger idag och jag har inte fått något svar tillbaka angånde skolorna. Imorgon ska jag vara ledig så jag kan ringa upp dom, få lite hjälp med hur jag ska gå till väga och styra upp allting så jag hinner söka innan fredag!

Dagens outfit;
Jeans - Levis store
T-shirt - Kappahl
Kofta - Åhlens
Skinnjacka - JC
Glajjor - H&M

Hur har eran dag varit, har ni haft det bra i värmen ?

Bra jobbat Daniel!

Jag kom i säng alldeles för sent i natt och jag är alldeles för trött just nu. Gårdagens sovmorgon satte sina spår och gjorde att jag bara låg å vred och vände på mej till morgon timmarna. Men jag är på, precis kommit ut ur duschen och slängt på mej lite kläder och ska springa till bussen. Kaffe får vara ett alternativ för att överleva morgonen. Vi hörs ikväll när jag kommit hem.

Jag har en pirrig härlig känsla i magen, visst är livet bra ibland?!

Jag vet att du sover gott, men jag saknar dej ändå älskade lilla morfar!

Under dagen blev det inte många knop gjorda. Tog en stund för mej själv - Låg och läste, gosate med katten, tittade lite på tv, pratade i telefon och bara var. Det var riktigt skönt. Dom här lediga dagarna har verkligen gjort mej gott, umgåts med härliga människor och bara kopplat av ifrån allt jobbsökande och praktiken. Men det har varit intensiva dagar med ständigt saker att göra. Så lite tid för sej själv var välbehövd och satt inte alls fel.

Tiden bara springer iväg och att det redan gått tre år i Oktober sen lilla mofar somnade in kan jag inte riktigt förstå. Eller så vill jag inte förstå. Högtider som påsken och julen smäller saknaden till lite extra och jag vill fortfarande ha honom här hemma sittandes vid köksbordet och se honom röka sina röda prins och lösa korsord. Inte varit uppe vid graven på ett bra tag nu så mitt dåliga samvete slog till så idag var jag där. Mötte upp Sandra i centrum så tog vi bussen ut och gjorde fint på graven, la en röd ros och tände två ljus. Det var skönt att sitta där tillsammans med Sandra och få lite tid med morfar. Pratade igenom massa gamla barndoms minnen, grät en skvätt - skrattade lite gran och åt hans favoritgodis - sega råttor. Trots att det är jobbigt att gå dit och sätta sej där är det väldigt befriande att ta sej den tiden och göra det. 



 
 Efter att vi varit vid graven åkte vi tillbaka till Orminge centrum och satte oss uppe på kina krogen som ligger där. Jag och Sandra käkade och sen kom hennes kompis dit. Tog en kaffe efter maten och hade det riktigt trevligt. Det var skönt att få avsluta dagen med massa skratt och prat. Jonatan ringde när vi satt utanför och tog en cigg efter, han frågade om jag ville komma till honom. Jag blev jättenervös men nu har vi bestämt att vi ska ses väldigt snart. Myys.. Jag ska inte tänka så mycket nu har jag bestämt mej utan bara köra på. Det blir nog bäst så.. 

 

Imorgon är det tillbaka till allvaret igen. Hade gärna varit ledig några dagar till men det är bara gilla läget och pallra sej upp klockan sex imorgon bitti så jag är där i tid vid 8 när jag börjar. Larma och galga kläder, yeaah. Det blir en kort dag i alla fall eftersom jag har möte 13:45, så lite mjukstart blir det allt. Ska ta upp att det kanske skulle vara bra med 1-2 dagars ledigt på mötet så jag hinner ta tag i allt det här med skolan och så inför hösten eftersom jag förmodar att det måste göras på dag tid ifall jag behöver ringa och prata med någon och fredag är sista ansökningsdagen.


Ska leta rätt på kisse om en stund och krypa ner i sängen.. time for sleep..

Måndag..

Jag gick och hämtade kissekatten som låg i fotöljen och sov i natt när det var time för mej att sova, alldeles nyvaken och söt var han. Och när vi bäddat ner oss båda två blev han hur gosig och kelig som helst. Låg och kurrade, snurrade runt och myste, så fort jag slutade klia och klappa honom tittade han på mej som om att jag var dum i huvudet och kom med nosen och puttade till mej så att jag skulle fortsätta tills han somnade i min famn. Det var lite av den kärlek och närhet som jag behövde få. men...  

Det är någonting tugnt som ligger över mina axlar idag och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. I natt vaknade jag flera gånger dessutom alldeles kallsvettig och hade drömt en hel del. Allting var så värkligt och jag var tvungen att tänka efter både en och två gånger vad som hade hänt och inte hänt. Jag ska fixa till lite mat och sen hoppa in i duschen och una mej själv en lång varm dusch, låta det tunga följa med vattnet ner i avloppet. Sista lediga dagen och då vägrar jag ligga hemma och fundera massa. Möte på tisdag så måste fixa papprerna som jag ska ha med mej, jobbdsökarlistan och min tidrapport, det får jag absolut inte glömma bort att fixa.

Det är sorgligt.

Jag kan bli så ledsen när man pratar med en del gamla vänner som det bara gått utför med och ser vad som hänt med dom de senaste åren, vilket trassel dom hamnat i med droger och annat skit. Det gör riktigt ont faktiskt att se och höra! Vissa av dom är riktigt fina människor som bara hamnat fel och istället kanske behöver en hjälpande hand som visar dom på rätt väg igen -  för hur långt ner dom än hamnat så vill jag inte ge upp hoppet om att det kan bli bra igen. Man känner sej så hjälplös och jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra när jag pratar med dom och får höra allting.

Lasse Lindh - Varje litet steg



Jag har hittat en till favorit som kommer gå varm i mp3:n. Vilken jävla röst och fingerspel karln har på gitarren.  

En gång kände jag doften av ett varmt och vackert hem. Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen..

Jag känner mej så löjligt ensam för sekund så jag nästan kan börja skratta åt mej själv nu.. Har haft folk omkring mej i princip hela tiden nu dom senaste dagarna och så nu kommer man hem och får en sekund över för sej själv och då blir jag så rastlös på direkten. Men jag är trött ikväll, kanske inte så konstigt med tanke på att jag kört på sen halv nio i morse fast jag hade inte tackat nej till en cigg med en vän i nattens timma.

Jag får psykbryt på min dator snart, nu kom jag visserligen in efter mycket om och men. Men det tog en jäkla tid och jag hajjar inte vad det är som har hänt. Jag ska inte klaga nu när det funkar, men jag måste kolla upp det här. Den är inte ens två månader gammal. Ska köpa cd skivor och bränna alla bilder ifall att oxå.

Eftermiddagen & kvällen har spenderats ute i masmo och det har varit hur trevligt som helst. Lena och jag var ute med vovsingen på en promenad, Blev bjuden på middag, Satt och kollade på när Annike höll på och lägga upp lite annonser på tradera och sen satt vi och mös i soffan allihopa tillsammans. Fick frågan om att hänga med till vitabergsparken ikväll igen fast med en annan kompis och jag var lite små sugen på det till en början, men jag hade varken jacka eller några varma kläder med mej så jag visste hur kallt det skulle bli så jag bangade och åkte hem istället.

Nu ligger jag i sängen och pillar lite på datorn. Lyssnar på massa låtar av Winnerbäck och pratar med lite folk på msn. Ska pallra mej ut till köket och se om det finns några rester kvar ifrån påskmiddagen som hölls här idag, även om jag bojkottar allting som har med påsken att göra så skulle det inte sitta fel med lite påskkäk. Pratade med Sofie på hemvägen och sen har vi sms:at fram och tillbaka hela kvällen och hon är ju bara för go, jag är så glad att vi tagit upp kontakten igen och börjat prata. Vi ses ju till helgen när jag åker till Enköping, men vi har bestämt att jag ska komma någon helg snart och bo hos henne och hänga tillsammans. Blir liksom annars bara att man ses en snabbis när jag åker till Enköping för det är så mycket annat som händer med barnen och dom andra där på helgerna så det ser jag framemot och hoppas att det blir av väldigt snart. 
 

12/4

Inne en snabis nu för att käka lite lunch och sen skulle Cissi hoppa in i duschen innan vi båda ska iväg på olika håll, hon till sin prins och jag till Masmo.. Som jag skrev igår ställde jag väckarklockan på halv nio i morse så jag kunde ta del utav det fina vädret. Jag vet inte riktigt vad som hänt med mej dom senaste dagarna för tidigare har jag sovit minst till klockan tolv om inte längre så fort jag varit ledig och verkligen inte varit ute och promenerat. Nu har jag varit upp tidigt varje morgon sen i fredags och varit ute och gått två dagar i rad, och ingen liten bit dessutom.
 
Satt och pratade en liten stund med mormor i morse innan jag packade väskan och skyndade mej iväg till Cissi. Först satt vi på balkongen men där var det på tok för varmt så vi la oss ute på gräsmattan utan för huset istället och där gick det bättre att vara eftersom det blåste lite. Jag vettesjutton hur jag ska göra med mitt hår nu på sommaren, i vanliga fall har jag ju alltid snelugg med det täcker ju halva ansiktet och kanske inte är det bästa på dagarna när man är mycket i solen. Igår testade jag en ny frisyr med luggen bakåt men jag vet inte riktigt om jag gillade det. Idag fick det bli kepsfrisyr med glajjorna på huvudet. Ska jag bara låta det vara som det är - keps frisyr på dagarna och snelugg på kvällarna, så som jag hade det igår eller är det dags för att gå till frissan och korta ner det? Jag vet inte riktigt vad jag vill, självklart är det smidigast och skönast med att klippa sej men jag trivs väldigt bra med mitt hår så som jag har det nu. Det känns mer som jag ! Äh, dagens ilandsproblem..

Nått som verkligen är ett problem är min dator. Jag vet inte alls vad som har hänt, men den vill inte starta upp vista utan står och laddar tills jag stänger av datorn självmant. Så jag kommer inte in alls i själva datorn. Jag hoppas verkligen at det går att lösa och att inte alla mina saker försvinner på den, så som all musik och bilder. Jag måste skaffa en kopia på alla bilder ifall den skulle ge upp igen vid senare tillfälle. Det har ju blivit så här tidigare med den men börjat funka av sej själv efter ett tag, men nu vettesjutton för det har stått och laddat alldeles för länge nu. 

Nu tänker jag inte sitta inne och glo längre, ska sätta mej på balkongen tills madam är färdig och jag ska springa iväg till bussen !




Söder is the shit..

Jag fryser. Kan nog inte beskriva i ord just nu hur mycket jag fryser. Det blev för mycket utav det goda idag så nu har jag troligtvis fått solsting tror jag. Hela jag är kokhet och ansiktet hettar så jag vet inte vad men ändå så fryser jag som om att jag skulle vara i nordpolen. Och det hjälper inte hur mycket kläder jag än satt på mej. Sitter tillomed inlindad i mitt tjocka duntäcke oxå.

Hursomhelst så har kvällen varit klockren! Vi sprang in på donken och köpte lite mat som vi kunde ta med oss. Satte oss i solen i vitabergsparken och bara hängde, myste och njöt. Adam presenterade mej för sina vänner och dom var hur trevliga som helst. Kände mej bekväm ifrån nästan första sekund och det är alltid lika härligt varje gång när man gör det. Det blev en del prat om folkhögskolor och Adam håller på med sin bearbetning med mej om att jag ska ansöka, fniss. Skickade i alla fall iväg ett mail till en av dom ansvariga i torsdags och berättade om hur min situvation såg ut och vad det var jag ville plugga så jag hoppas på svar på tisdag så jag kan få lite hjälp och tips så får vi se. Alla säger som sagt att jag kan söka in och ha sommaren att fundera över. Jag känner mej jättekluven men jag ska vänta med att bestämma mej tills dom hört av sej så jag får se vad det finns för alternativ och möjligheter.

Efter vitabergsparken knallade vi ner till bondegatan och satte oss på något hak där. Det var superfräscha lookaler med shysst musik men dock var det väldigt folktomt, det var vi + personalen i princip. Stannade där till runt tio innan vi begav oss till tunnelbanan. Först hade jag tänkt följa med dom andra ut till Ambasadör ikväll men eftersom jag frös så galet mycket bestämde jag mej för att åka hem. Tack allihopa för en supertrevlig kväll tillsammans! Och nej - Jag och Adam är varken tillsammans eller kära utan vi är bara vänner ! :)

Jag skiter i allting som har med påsk och träffar i år att göra, men jag måste säga att mormor fått det väldigt fint här hemma sen påskpyntet kommit fram. Imorgon kommer hela tjocka släkten hem hit och ska käka middag och mormor ville så klart att jag skulle stanna hemma och vara med under middagen vilken jag inte ens kan förstå när hon vet hur det ligger till med mamma och bror. Men jag sa att jag vägrar sitta med på en middag där ingen pratar med mej och jag inte vill träffa någon av dom som sitter med vid bordet. Jag vägrar att det ska bli massa bråk, diskutioner och andra jobbigheter som ska försöra hela min dag. Så det bästa jag kan göra är att skita i allting och spendera dagen på annat håll med människor som tycker om mej och som jag tycker om.

Tänkte ställa väckar klockan på halv nio imorgon så jag kan sätta mej på balkongen för att sola och dricka mitt morgon kaffe. Jag är taggad till tusen att få lite färg så nu kör jag på. Beronde på hur Cissi mår imorgon kanske vi skulle ses en sväng och sen ska jag bege mej ut till masmo och hälsa på allihopa där ute. Så får jag offra mej och käka en påsklunch med bara mormor någon dag framöver.

Sommartider hejhej, sommartider ! Läppar mot läppar...

Vi promenerade ner till norrmälarstrand och la oss på en brygga ute vid vattnet och stekte. Det hettar lite i ansiktet nu så får passa mej för att inte bränna mej det första jag gör. Jag blir helt lycklig utav det här vädret verkligen. Dock blåste det lite där vid vattnet så vi blev inte allt för långvariga utan promenerade runt i det fina vädret inne i stan och det var inte fy skam det heller. Nu har jag även hunnit med och ätit första vårglassen ute, kan den här sommaren få en bättre start ? Folk måste tro att vi är dumma i huvudet när vi går, vi fick för oss att börja sjunga sommarsånger men det stod helt stilla i huvudet på oss båda så det slutade med ett hysteriskt skratt anfall istället.

Nu är jag hemma hos AC och ska byta om lite snabbt. Blir för kallt att köra på shorts och bara t-shirt till kvällen och sen ska jag möta upp Adam och lite vänner till honom i vitabergsparken och hänga lite. Får se om jag åker till Cissi senare ikväll eller om det händer nått annat skojsigt. 
 

SOOOOOOOOL

Idag är det inte på tal om att ligga inne och sova. Vaknade av att solen tittade sej in genom fönstret och lös mej rakt i ögonen så då var det bara att pallra sej upp. Suttit på balkongen nu en timme i solen och lyssnat på musik och vaknat till liv. Ska slänga på mej lite kläder och åka in mot stan och möta upp AC. Jag hoppas på att vi lägger oss i någon park på en filt i solen och spenderar dagen där. Kanske ska slänga ihop en pasta sallad och ta med mej ? Nej nu tänker jag inte sitta här inne längre, vi hörs !

Café 60..

Virrig som jag är glömde jag mitt visa kort hos AC i hennes väska tidigare idag så jag fick börja med att skynda mej dit och hämtade det. Hann byta några snabba ord i dörren innan jag var tvungen att stressa iväg för att möta upp Adam. Vi möttes upp på centralen istället eftersom det blev 100 gånger smidigare och begav oss till Rådmansgatan och satte oss på Café 60 eftersom det var ända stället jag visste hade öppet till efter midnatt. Kvällen har varit hur bra som helst på alla sätt, vi har bara suttit och pratat, myst och skrattat i varsina filtar på uteserveringen. Det är så härligt att äntligen kunna sitta ute och så länge man har bra kläder och några filtar överlever man helt klart att sitta så några timmar på kvällskvisten. Fick en snabb genomgång av manuset som han skriver till en pjäs, var grymt intressant och jag ser framemot att se den sen.

Självklart hade jag glömt att byta batterier i kameran och dom jag hade svek mej rejält så några bilder ifrån kvällen blev det inte. Försökte ta med mobilkameran men det är usel kvalite på dom i mörker så nu ska jag se till att byta dom så att det funkar till nästa äventyr. Jag hade nästan glömt bort hur skönt det var att sätta sej på ett schysst café en helgdag och bara låta timmarna gå. Sen jag fyllde 18 och kunde gå ut lagligt har det blivit mera att man gått ut på krogen istället. Och visst är det trevligt ifall man är på det humöret, men att kunna sitta på ett café och faktiskt höra vad varandra säger ska inte underskattas så mycket. Man behöver inte alltid gå ut och röjja stenhårt på krogen bara för att det är helg utan det viktiga är att man hänger på ett schysst ställe med sina nära & kära oavsett om det är sprit eller inte med. Sen tycker jag det är väldigt roligt att gå ut på krogen och dansa och dricka, eller sätta mej på en uteservering nu när sommaren börjar komma och ta ett glas vin, men jag dricker inte för att bli full längre utan för att det är gott. Och ibland för det ju alldeles för farligt gott oxå visa kvällar.

Ska läsa lite mail och dona med det sista innan jag kryper ner i sängen och plockar fram min bok. Tänkte försöka sova ut en liten stund imorgon bitti om det inte skrammlas för mycket ute i köket så jag blir väckt. 
God natt på er !

Mot stan !

Jag bojkottar allting som har med alkohol och festligheter att göra ikväll utan istället ska jag möta upp Adam vid Medborgarplatsen klockan 21. Jag hoppas att vi hittar något mysigt och trevligt ställe att spendera kvällen på över en latté eller två. Farit runt som en turnado nu fram & tillbaka efter duschen och letat efter någonting att ha på mej. Mina kläder har fått en tendens att antingen krympa eller försvinna några dagar innan jag hittar dom igen. Ibland undrar jag om vi har små troll här hemma som springer och gömmer dom för mej eller om det bara är mormor som är i full fart ?! Tillslut har jag nu bestämt mej för att det blir vita tygskor, ljusa jeans, gul v-ringad t-shirt och svart lång kofta som gäller ikväll - Bekvämt, Snyggt och mysigt.

Lååångfredag.

Haha vilken kväll det blev igår. Först började det med att AC hade blandat ihop stället med ett annat så vi virrade runt inne i stan och visste inte vart vi skulle gå. Hoppade in i en taxi och efter mycket om och men kom vi fram till rätt place. Dock hade dom inte öppnat ännu så vi gick till t.g.i friday´s först och tog ett glas där och sen vandrade vi vidare till Soldaritet, men blev inte alls lång variga där. Först var väktarna jätteotrevlig och började tjaffsa om att det var 25 där i vanlig ordning men att dom gjorde ett undantag för mej ikväll, det roliga var att sen när vi kommit in så var det inte många där som var en dag över 18 år, lite pinsamt kanske. Folk kom dit i sina små bubblor, rädda för att börja prata med andra som var där och att börja socialicera med någon som man inte kom dit med fanns inte med på världskartan. Vi hälsade i alla fall på dj:n Mo och blev bjudna på ett glas vin, minglade runt lite och dansa men tröttnade snabbt så vi drog därifrån. Vi knallade vidare till Riche men det luktade bara gamalt horhus där med hejdlöst berusade människor så vi tröttnade snabbt där oxå och gick till donken och käkade en stor meny. Avslutade kvällen hemma med tända ljus, lite te och massa prat. Trots oturen med ställen vi kom på var det en riktigt trevlig kväll. Dock önskar jag att jag hade mera ont i fossingarna för jag var så sugen på att dansa loss rejält.


Vaknade vid halv 11 i morse av att AC inte tyckte att jag skulle sova längre. Var så skönt att jag tog det lugnt med alkoholen igår och  slapp därmed en förjävlig baksmälla nu på morgonen utan jag var bara lite trött. Slängde på mej lite kläder och sen bestämde vi oss för att ta en promenad och så fick det bli oxå. Nu har vi varit ute och gått genom hela stan i fyra timmar. Vi gick från östermalmstorg genom Hummlegården, upp till Odenplan, Fridhemsplan, St:eriksplan, Rolandhovsparken och Västerbron. Satte oss vid vattnet i solen vid kolliniområdet efter Tanto och slappade. Sen fortsatte promenaden till Eriksdalsbadet upp till Ringen där vi sprang in på Kicks och jag fick med mej en parfym och lite annat nödvändigt ont eftersom jag hade fått ett presentkort i födelsedagspresent. Fortsatte mot Medborgarplatsen, Slussen och Skeppsbron där vi satte oss utanför Grand hotel och lapade sol och dinglade med fötterna ovanför vattnet. Varit så himla skönt att bara varit ute i det härliga vädret i dag, promenerat massor, pratat och rett ut en del tankar i huvudet. När vi sätter igång och pratar finns det ingen hejd på oss. Hade ett presentkort på H&M oxå så vi sprang in i en butik och där fick jag med mej låga sturmpor hem, det blir perfekt nu när man kan börja vika upp jeansen eller ha shorts och tygskor. Känner redan hur mycket färg jag fått i blandannat ansiktet idag så imorgon blir det mera solande om vädret tillåter..



Ska packa ihop alla mina saker nu, slänga i mej en macka och börja röra på mej hemåt snart. Måste städa upp lite hemma och hoppa in i duschen innan jag ska iväg igen. Tokstolen AC ska tyddligen ut och springa NU, får hon inte nog?!?! :)  Jag är helt slut efter den här långa  promenaden.  

Let´s dance to night baby..



Efter en supergod middag, kuddekrig och flams har vi nu gjort oss i ordning och är redo för att börja kvällen. Vi börjar med att gå till Soldaritet där det kommer bjudas på galet bra, skamlös och svängig festmusik i alla dess former.. dåtid, nutid och framtid och sen får vi se vart våra fötter leder oss. Humöret är på topp och det kommer bli allt annat än tråkigt när jag spenderar kvällen med AC och jävlar vad det ska dansas i natt så jag har ont i fossingarna imorgon.

 Vi hörs imorgon !

4 timmar och 20 minuter, sen drar jag låångt här ifrån !

Jag är så trött på den här skiten nu så det inte är sant. Finns knappt någonting att göra över huvudettaget idag utan man går mest runt i sin egna lilla bubbla och glor. Men ändå har man pressen på sej att man måste göra någonting så det ser bra ut. Några dagars ledighet kommer göra gott, jag behöver det verkligen - få umgås med goda vänner och bara ladda upp batterina.

Pratade med Adam igår kväll och fick reda på att sista dagen för att söka in till någon utbildning är 16 april. Det känns lite läskigt och små jobbigt faktiskt, jag är fortfarande osäker på hur jag ska göra med allting. Men jag får bra respons av mina vänner så ska bolla lite idér så det blir nog bra i slutändan sen, tänkte att jag alltid kan söka in och sen har jag sommaren att fundera över hur jag vill göra.

Dags att göra rent spegeln på praktiken kanske ?!



Dagens outfit;
Lång kofta - MQ
U-ringad t-shirt - ZARA
Chinos - Stuk
Sneakers - Scorett

Några ord om dagen innan duschen !

Sådär, nu kom jag precis hem för en stund sen och har slängt i mej lite käk framför datorn. Ska hoppa in i duschen och packa väskan för att sen bege mej ut på nya äventyr ikväll. Blir utgång med AC imorgon så jag måste packa ner lite kläder för det oxå.

Dagen har varit bra. Hade rätt tid som tur var så det var skönt. Var grymt segt fram till lunch men efter lunchen gick det bra och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Stod i kassan väldigt mycket idag och det var skönt. Sista dagen imorgon och sen blir det några dagars ledighet och det ser jag helt klart fram emot till.

Vi hörs mera imorgon hemma hos AC !

tjingeling..

Inte det bästa med tanke på att det börja regna på hemvägen !



Dagens outfit;
Tröja - Jack and jones
Långt linne - JC
Sjal - Indiska
Uppvikta jeans - Levis store
Sneakers - Scorett

Det förflutna..

Det som varit har satt sina spår; Djupa som ytliga - Goda som onda. Men kommer det förfölja en resten utav livet? Kommer man vara errad för all framtid av det för att man valde att göra ett val för kanske fem-tio år sen som man inte alls tycker var rätt idag? Jag kan ärligt säga att jag inte alltid gjort dom klokaste valen, inte alltid gått den rätta vägen även om det kändes så just där och då. Men är det tillåtet att förändrats i dagens samhälle till det bättre? Eller kommer man alltid vara den där som gjorde si istället för så?


sjunde april tvåtusennio !

Blev lite ändrade planer igår när jag pratade med Cissi. Vi bestämde oss för att ses så jag hade väl ungefär tio minuter på mej att packa väskan och springa till bussen. Kom dit vid elva och hade det hur mysigt som helst. Vi satt ute på balkongen till små timmarna, pratade pratade och pratade och man kan lugnt säga att det behövdes igår. När vi satt där ute ser jag en stor svart sak som rör på sej och ser att det är en spindel. Och båda två är helt hysteriskt rädda för spindlar så jag hoppade upp på stolen och stod och skrek och hon satt i rullstolen och skrek tills hennes mamma fick komma och rädda oss. Dock fick hon inte tag på äcklet så vi sprayade ner balkongen med hårspray och satt kvar en stund innan vi gick in och la oss och jag somnade som ett litet barn.

Har varit en riktigt piss dag på praktiken idag. Eller det är nog snarare jag som varit på lite dåligt humör, gått och räknat varje timme, minut och sekund för att få gå hem och då går tiden dubbelt så sakta. Idag har varit en sån dag som jag helldre hade varit på vilken annan plats än där, men så är det vissa dagar oxå - det kan ju inte alltid vara roligt ! Men det känns som om att alla i personalen var trötta och sega och ville vara någon annanstans idag, så det var ju skönt att det inte bara var jag. Var på bazar, kläder och kassan lite blandat idag, flamsade runt med Sara och slutade vid sju. Haft väldigt mycket problem med skumma kunder idag, det är väl högsäsong för stölder nu och det känns ju givetvis jätte tråkigt, men det är väl sånt som kommer på köpet när vår/sommar varorna rullar in. Det gäller bara att hålla ögonen öppna och vara extra obsarvanta.

AC tittade förbi på lunchen så vi gick och köpte en kebab och satte oss i trappan på hötorget i solskenet och snackade bort min lunch. På eftermiddagen blev jag så sjukt sugen efter att sätta mej på en uteservering i trevligt sällskap så jag sms:ade Adam och frågade vad han hade för sej så vi möttes upp efter praktiken och tog  en promenad till kungsträgården och satte oss på  t.g.i friday´s och tog ett glas vin, lyssnade på lite schysst musik och pratade. Det var supermysigt, men vädret kunde ha varit lite bättre för det blåste kallt. Jag var hungrig, trött och hade ont i fötterna så det blev en snabbträff ikväll. Vi promenerade gemensamt tillbaka till centralen och begav oss på olika håll.

Blev en sen middag ikväll som stod och väntade när jag kom hem, kröp upp i soffan och kollade på Andra Avenyn med mormor efter maten. Nu ligger jag i sängen med datorn på magen, Kisse är nog lite frustrerad att jag ägnar mer tid åt datorn än honom för stunden. Han kommer med sitt huvud och puttar på mej, så söt. Är lite osäker på när jag börjar imorgon för jag hade skrivit upp tiderna på en lös lapp för att jag glömt min kallender hemma när jag och butikschefen gjorde mitt schema och nu ser jag att jag inte skrivit upp någon tid för morgon dagens datum, men schemat står ju veckovis så det verkar som att jag bara skrivit fel på datumen så då borde jag börja klockan 12 imorgon med. Får hoppas på att det inte är helt galet nu och i värsta fall om det är fel får jag förklara att jag varit virrig och skrivit fel men det är nått som säger mej att det är rätt.



Dagens outfit;
Stickad kofta - HM
Linne - MQ
Baggyjeans Crocker - JC
Höga nike skor - Scorett

En väldigt trött Daniel.

Jösses, fråga mej inte vart den här dagen har tagit vägen för det har jag ingen aning om. Det har varit saker att göra hela tiden så klockan har bara sprungit iväg. Började på kläd idag och larmade kläder i vanlig ordning, det var en hel del nya plagg och smycken som kommit som skulle ut i butiken, efter det var jag på bazar fram till lunch. Käkade snabbt och sen satte jag mej i solen med telefonen fastklistrad mot örat, det var lite små ångest att behöva lämna solen och gå in i igen efter lunchen men har man inget val så har man inte. Stod i kassan, var på kläd och sen var det helt plötsligt dags för möte.

Mötet gick finfint, fick jätte mycket beröm så det kändes superkul. Praktiken blev förlängd minst en månad till så nu kan man andas ut en smula för stunden i alla fall, men det är klart det känns lite läskigt och jobbigt att inte veta vad som händer efter det. Men jag får bara hoppas på att jag får det förlängt fram tills jag hittar ett jobb för annars vet jag inte vad jag gör. 

Mormor hade lagat mat tills jag kom hem så vi satte oss ner och käka tillsammans, hann prata lite och det var helt okej eftersom vi inte träffats på ett tag nu. Eller det har snarare varit hej och hejdå eftersom jag knappt varit hemma eller kommit hem sent. La mej på sängen en stund efter maten för att gosa med kisse, men båda två toksomnade som jag vet inte vad så nu har jag precis vaknat, han ligger fortfarande och sover här tänt in till mej. Det är så skönt och höra hans djupa andetag och suckar, hans varma päls. Det blir en lugn kväll, lite tv tittande, lite telefon och ännu mera gosandes med katten. Det blir kanon för jag är trött idag och det är väl ungefär det jag orkar med.  

Början inte för ens klockan 12 imorgon, men tänkte försöka komma upp i lagom tid så jag hinner med 1 eller 2 timmars solande på balkongen innan det är dags att göra sej i ordning och sticka eftersom man kommer stå inne i en butik resten av dagen. 


Körde väldigt enkelt kläddval idag;
Slitna jeans, Skärp, v - ringad t-shirt
& tunn tröja med tryckknappar och krage.

Ångest!

Nu blir det så här igen, den kommer som en jävla käftsmäll och bara slår till, hårt som fan. poffpoff.. All jävla jobbångest. Att aldrig hitta ett jobb. Jag likt många fler söker och söker, men hur lätt är det att få komma på en interjuv när det är så pass många söknade hela tiden, men vad ska man göra? Sista tiden har jag inte ens fått kommit på en interjuv liksom. Det finns inga andra alternativ snart än att jag får sätta mej i skolbänken och börja plugga. Men vad är det som säger att det blir bättre efter det? Har lågkonjekturen vänt då och därmed kommer det flera jobb? Bättre tider? Jag vet faktiskt inte. Dom pratar om den här lågkonjekturen hela tiden, men ändå öppnas det fler butiker. Det öppnas fler gallerior. Då måste det väl finnas jobb eftersom det öppnas nya ställen hela tiden. Handlar allting om kontakter i dagsläget? Läggs det ut en annons för att dom är tvugna och sen har dom redan bestämt sej i alla fall i förväg. Våren och sommaren är på G in, folk blir som galna och tar sej ett glas på någon uteservering så fort tillfälle ges, men inte ens krogen kan man se som ett sista alternativ längre att jobba på. Det är samma konkurens där som på ett annat jobb.

Att ge upp hoppet och sluta söka är det absolut sista jag ska göra. Men jag blir så trött på att det aldrig går vägen, jag blir så frustrerad på att det ska vara så svårt att få ett jobb. Jag blir även jättestressad över det hela oxå, jag är 19 år gamal och egentligen är det ingen ålder alls men det känns som om att man bara stannar upp och tiden springer iväg, jag kan inte förstå att det snart är ett år sen jag slutade på scorett. Och vad har jag gjort sen dess? Visst, jag har haft några strö jobb hit och dit, men aldrig något riktigt jobb så som jag vill. Jag är såklart jättetacksam för att jag har min praktikplats att gå till varje dag för det finns så många som inte har någonting, men jag vill så gärna ha ett riktigt jobb, få tjäna mina pengar. Få den där "nyckeln" så man kan öppna så många nya dörrar. Man blir inte lycklig av pengar, men man kan inte sticka under stolen med att det är till en stor hjälp. Väldigt stor hjälp, för utan pengar kommer man ingen stans här i livet.

Söndag - Chips, glass och AC!

Vaknade lite efter halv tre i morse och det var så skönt att få sova ut, att inte behöva vakna utav mormors skrammlande ute i köket tidigt på morgonen. Hade lugnt kunnat sova bort hela dagen utan problem men telefonen ringde x antal gånger så det var bara att pallra sej upp med ett leende på läpparna. Var inte alls farligt bakis utan mera trött och seg, tog en snabbdusch, slängde på mej mjukisbyxorna och en munktröja och knallade i väg till bussen för att spendera eftermiddagen och kvällen tillsammans med AC. Vi möttes upp vid konsum för att handla, gick hem till henne och medans hon laga till maten berättade jag om gårdagens kväll. Vet inte riktigt vart det fina vårvädret har tagit vägen idag, men och andra sidan gråter jag inte tårar över det för då kan jag ligga inne i mina mjukiskläder utan dåligtsamvete.  



Nu ligger vi i varsin sida utav hennes säng och hänger, det har både varit skratt, tårar och allvarligt prat men det behövs ibland. Man måste tillåta sej själv att få vara liten och ledsen vissa dagar, och du vet att jag alltid finns här för dej hjärtat. Vi träffades på ett väldigt lustigt sätt, men hela vår vänskap är väldigt lustig. På ett posetivt sätt.. Det finns nog inte många människor som förstår sej på våran vänskap och folk som har fördomar, men vet ni. Det skiter jag fullständigt i, för har jag hittat en sån fin vän som jag gjort skiter jag i ålder, utseende, kön m.m. Du stöttar mej så mycket i livet så nu är det min tur att få stötta dej en dag som denna när du behöver det. För det är var vänner är till för, ge och ta!



Kommer nog stanna här ett tag till, sen blir det att åka hem och nanna kudden för imorgon börjar jag klockan 9.00 och halvfem kommer min handläggare och ska ha möte med mej och butikschefen. Vi får se vad som sägs där, men av vad jag förstått är det bara ett vanligt uppföljningsmöte för att höra hur allting går.

Nu ska jag lägga upp lite glass och servera till madam, vi hörs imorgon !

Att hägna runt med sina vänner..

Gårdagen började med att jag åkte ut till Masmo för att jag skulle hjälpa till att renovera och tappetsera lite, men det blev uppskjutet till ett senare tillfälle så vi käkade lunch ihop istället, umgicks och sen var jag ute med lillkillen en sväng och sparkade lite boll i solen. Nu i efterhand var det skönt att slippa det jag kom dit för att göra för det var så skönt att bara få vara, hinna prata och mysa. Sanna ringde på eftermiddagen och det var ett bra tag sen vi sågs så jag blev dit bjuden på middag, satt på balkongen i solskenet och pratade, käkade och tog igen en del vi missat. Det blir väl lätt så när man lever två olika liv, hon har sin skola, sina vänner och sitt att göra medans jag har min praktik, mitt jobbsökande och mina vänner - men det känns ändå lite småwierd ibland, en gång i tiden stod vi varandra ganska nära och umgick en hel del men det är väl så med allt, allt har väl sin tid liksom. Man umgås väl kanske olika mycket i olika perioder bara..
 


Efter middagen med Sanna åkte jag hem snabbt för att göra mej i ordning och byta kläder för att sen möta upp Adam vid medborgarplatsen klockan 22.00. Vi började kvällen på Snaps med varsin drink och lite prat för att sen promenera till slussen och gå till Libdra och dansa loss lite. Först trodde vi inte att vi skulle få gå in för väktaren började tjaffsa om att det var 23 där, men han var uppenbarligen felinformerad för den andra väktaren släppte in oss och sa att det var 18 som vanligt. Till en början var det ganska dåligt tryck med människor men under kvällen rullade det in mer & mer. Träffade på en del bekanta och där av bland annat Magnus, det var kul att hinna krama lite på honom och växla några ord. Jag vet inte, men kände mej väldigt obekväm under hela kvällen. Det var mycket gubbar som inte kunde slita ögonen ifrån än och suktade efter än, senare under kvällen öppnade dom ett annat dansgolv där det stod vakter och såg till att man hade baröverkropp för annars kom man inte in. Vi var inne där en snabbis och tittade men efter bara fem minuter fick jag smått panik över hela situvation, över vilken råköttmarknad det var och jag kände mej bara jätte obekväm. Vi gick ut till det stora
dansgolvet men blev inte långvariga där innan vi drog till donken och käkade. Hursomhelst hade jag en jätte trevligt kväll med Adam trots en del grejor och vi sa hejdå i slussen och begav oss på olika håll.

Jag avslutade kvällen på balkongen i min vinterjacka och sockor  i telefon med Jonathan, fågelkvitter och solen som började gå upp.



Bild lånad av hanky.se

Tack hjärtat för kvällen !

Sådär, som jag sa tidigare mötte jag upp Sandra på Östermalmstorg vid svampen. Vi knallade upp till K-15 för att titta om dom hade uteservering med tyvärr hade dom inte det så vi fortsatte på en liten promenad, ett tag tänkte vi om vi skulle åka till söder och hitta något schysst place där men bestämde oss för att stanna kvar i city istället så vi knattade iväg till kungsträgården och satte oss på t.g.i fridays och började kvällen med en drink där, valet blev en appletino och jag förstår nu i efterhand inte varför jag testat på det förut för det blev en klar favorit. Snodde åt oss ett bord utomhus och uppdaterade varandra om senast nytt som vi missat.. Att kunna sitta utomhus i bara en skjorta runt sju på kvällen kändes mer än bra, men man får väl passa sej för att inte klä av sej för fort och tidigt. Men jag blir alldeles sprallig utav att våren kommit!



När drinken var slut och våra magar började kurra rörde vi oss tillbaka till K-15 för att käka. Eftersom jag fyllt år blev jag bjuden på middag så till förrätt delade vi på en natcho tallrik med salsa sås och gräddfil och efter det tog vi en varsin black and white filé till varmrätt. Har aldrig varit där tidigare men maten var supergod och relativt schysst priser så garanterat att jag går dit flera gånger. Kanske att dom skulle få in en liten mera myskänsla och lite "varmare" så hade det varit pricken över i:et. 

Efter maten knallade vi ner mot svampen igen och satte oss på nått irländskhak i närheten, tog en varsin cosmopolitan innan det var dags att säga hej då och röra på oss hemåt eftersom vi båda ska upp två tidigt imorgon. Jag har haft en supermysig och trevlig kväll med massa skratt som jag verkligen behövde. Vi gör om det här snart igen va hjärtat?! Vi pratade lite om sommaren och bestämde att vi måste gå till lasse i parken och sen vill jag även ta med Sandra på en båttur i skärgården när Anna & Idde spelar ifall dom köra det till sommaren igen, för när jag var där sist var det verkligen jätte mysigt.


3 april.


Skjorta, chinos, solbrillor och tygskor.. Kan det blir mera vårigt nu?

Halloj ! Precis duschat, klätt på mej och fixat håret. Ska bara borsta tänderna och sen springa till bussen för att möta upp Sandra vid Östermalmstorg och käka en bit mat och ta ett glas tillsammans. Vad som händer efter är fortfarande lite oklart, antingen blir det utgång eller en tidig hemgång eftersom jag ska upp tidigt imorgon för att åka till Masmo.

Imorgon blir en bättre dag !

Det finns inte många ord jag kan eller vill säga om dagen som varit. Jag har varit hemma ifrån praktiken pga av anledningar som jag inte kan berätta om här i bloggen och lika så kommer det blir imorgon. Dagen har varit omtumlande på många sätt och vis må jag säga men som vanligt ska jag försöka hitta ett svar på alla dessa frågor jag har. Den här gången kanske det tar längre tid än vanligt för just nu känns allt som ett stort pussel som ligger utspritt över en stor äng med några småbittar som fattas. Ibland, men bara ibland ställer jag mej frågan hur mycket man ska orka innan man når botten? Men att ge upp är det sista jag tänker göra, utan problem är till för att löas och det kommer dom att göra även den här gången tids nog.

Vänner och bekanta har en tendes att sätta väldigt höga krav på mej ibland, att jag fixar allting, hittar en lösning, klarar allt - superman helt enkelt. Och givetvis är det jätte smickrande och jag önskar att det var så men även jag har sämre dagar då jag behöver en famn att få gömma mej i, några tröstande ord och en klapp på axeln. Men hur förklarar man det utan att söka uppmärksamhet och tycka synd om sej själv för de är det sista jag vill? När ens vänner och bekanta tror att det är på ett sätt men i själva värket så är det på ett helt annat sätt. Jag har min absolut närmastenärmaste vänner och dom kan läsa mej som en öppen bok om det krävs och det är jag evigtacksam för älsklingar men en dag som denna önskar jag att man slapp höra hur stark man är ifrån olika håll, att jag Daniel som gått igenom så mycket i livet fixar det här för det är ju ingenting, och givetvis är det med all välmening man får höra det, men det blir förmycket när jag inte alls delar dom meningarna just idag.

 
Vi hörs mera imorgon eftermiddag  !
 

1:a april !

Kan inte riktigt förstå att det redan har hunnit blivit april månad. Men tiden bara springer iväg känns det som. Har ni blivit lurade idag då?

Dagen har varit väldigt seg på praktiken idag, hade ingen lust att vara där för fem öre och allting kändes väldigt tugnt och jobbigt att göra. Jag hade helldre spenderat min tid på någon ute servering med kaffe, en cigg i handen och trevligt sällskap. Men det är bara fortsätta drömma när verkligheten kallar. Jag får hålla ut till i helgen för då jäklar! Det var inge speciellt som hände idag på praktiken utan dagarna ser ganska lika ut nu, det kom lite nya varor, stod i kassan och resten av tiden var jag ute och sprang på golvet. 

Jag hade glömt min laddare hemma hos AC så hon kom förbi på sin lunch precis när jag börjat och lämnade den, hann byta några snabba ord innan hon sprang iväg igen. Till lunchen kikade Adam in och vi gick iväg till kungshallen och käkade lunch ihop. Tredje dagen i rad som jag kör på sushi men jag bara älskar det. Men att en lunch ska kosta 124 kr är helt sinnessjukt så nu är det slut på lyxluncherna och matlåda som gäller istället. 

Sprang förbi konsum på hemvägen och köpte med mej lite smågodis hem, så nu har mjukiskläderna åkt på och jag ska krypa ner under täcket med datorn på magen och bara varva ner lite efter dagen och kvällen. Det är en hel del tankar som brottas med varandra inne i huvudet och jag ska försöka göra någonting bra utav det hela. Det måste bli en stor förändring nu för framtiden och jag har mina idér på vad jag ska göra och inte göra. Men det är en hel del att kolla kolla upp innan jag bestämmer mej och jag måste se vad det finns för alternativ och möjligheter för mej för det sista jag tänker göra är att göra om samma misstag som tidigare och bygga upp massa förväntningar och sen blir det bara pannkaka utav allting. 

Påminelse till mej själv:
- Skriva i tidrapporten för praktiken och skicka in.
- Skicka in jobbsökarlistan för marsmånad.

Dagens outfit !



I söndags när jag var ute med Jocke var han så fint klädd så jag blev så inspirerad på att köra på nått liknande och så här blev resultatet.

Svarta jeans, vit slips runt midjan, vit t-shirt och svart väst.

RSS 2.0